Corona Maatregelen

Beste ouders,

Zoals jullie ongetwijfeld al vernomen hebben schakelt het jeugdwerk over op code oranje.

De algemene regels vanaf 14 oktober zijn als volgt: bij de -12jarigen verandert er vrijwel niets: bubbels van maximum 50 personen en geen mondmaskers of social distancing. Bij de +12jarigen zijn er wel enkele nieuwe regels: voor buitenactiviteiten blijft alles hetzelfde, namelijk dezelfde regels als de -12, voor binnenactiviteiten zijn de bubbels van maximum 20 personen en mondmaskers verplicht.

Belangrijk blijft een goede handhygiëne en wie zich ziek voelt blijft natuurlijk thuis.

Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor onze chiro. Omdat wij het belangrijk vinden dat we kunnen blijven chiro geven en dit veilig kunnen doen hebben wij besloten om met twee bubbels te werken.

Concreet betekent dit dat de speelclub en rakwi vanaf zondag 18 oktober verwacht worden om 10u op de chiro, hun chirodag eindigt dan om 13u.

De tito en de oudsten komen op de normale chiro uren van 14u tot 18u. Belangrijk voor de 2 oudste groepen is dat ze wanneer ze toekomen een eigen mondmasker dragen, ze moeten deze immers dragen wanneer ze binnen zitten en geen afstand kunnen houden. Natuurlijk mogen ze buitenspelen zonder mondmasker.

Wij zorgen voor ontsmettingsmiddel in het toilet zodat er tussen elke persoon ontsmet kan worden. 

Verder zullen we werken met inschrijvingen zodat wij elke week een beeld hebben van hoeveel en welke leden naar de chiro komen. Dit zal hier verlopen.  Elke week moet uw kind ten laatste de zaterdagavond voor de chiro om 20u ingeschreven zijn. Komt er last-minute iets tussen en is het iets later, gelieve een mail te sturen naar de leiding (leiding@chirokwatrecht.be). Toch willen we vragen om het inschrijven via de site zoveel mogelijk te gebruiken.

De tito’s zijn met veel dit jaar, superleuk maar door de nieuwe maatregelen mag een groep van +12jarigen niet uit meer dan 20 leden bestaan. Met 4 leiding erbij kom je al snel aan dat aantal. Toch willen wij iedereen de kans geven om naar de chiro te gaan dus zullen we, op zondagen dat het nodig is, de tito in 2 groepen splitsen. De groepsverdeling nemen wij op ons, de tito moet gewoon ingeschreven zijn. 

Tot slot vragen we om de begin- en einduren zoveel mogelijk te respecteren en uw kind maximaal 15 minuten voor het begin van de chiro af te zetten zodat de bubbelverdeling correct kan gebeuren.

Deze maatregelen gelden (voorlopig) tot en met zondag 8 november. Bij verdere wijzigingen zullen wij jullie contacteren via e-mail.

We hopen dat dit duidelijk is voor jullie en dat we iedereen talrijk mogen verwelkomen om 10u of 14u volgende week!

Kort:

Speelclub en rakwi: 10u tot 13u

Tito en oudsten: 14u tot 18u, eigen mondmasker mee en deze dragen bij binnenactiviteiten.

Iedereen: inschrijven elke week ten laatste zaterdagavond 20u.

Als er verdere vragen zijn of u heeft bepaalde feedback, aarzel niet om een mailtje te sturen naar Lotte (lottevangoethem@hotmail.be) of ons gewoon eens aan te spreken op de chiro.

Met vriendelijke groeten en tot volgende week,

De leidingsploeg